Cukorbetegként nézesse látását évente, hogy elkerülje a szemészeti szövődményeket!

HTML

Több, mint 1000

A cukorbetegség szövődményeként évente több mint 1000 ember veszíti el látását Magyarországon. Rendszeres szűrővizsgálattal a probléma időben felismerhető, látásuk megmenthető lenne.

Ingyenes szűrések országszerte

A térképre kattintva megtudhatja, hol végeztethet ingyenesen látásvizsgálatot.

mo_250.jpg

További információ: 06 70 385 17 26
Hívható hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 óra között

Regisztráció a következő email címen lehetséges név, cím, telefonszám és a cukorbetegség kezdetének megjelölésével: regisztracio@optikazrt.hu
Rendezvényeink

November 10. Vasárnap (9:30 - 16:30)
Cukorbetegek Budapesti Egyesületének 25. évfordulója “Éljünk együtt jól a cukorbetegséggel”
Lurdy Ház

November 17. Vasárnap (10:00 - 18:00)
Egy Csepp Figyelem Világnap 
SYMA csarnok

November 24. Vasárnap (9.00 - 16.30)
Diabetes Világnap 
Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 23.

MACOSZ

Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége.


ecsf.png

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Az OEP vércukorszint mérés alapján ad támogatást az inzulinra

2014. szeptember. 12.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csak abban az esetben ad teljes mértékben támogatást az inzulinra, ha a kérvényező cukorbeteg, nem veszélyezteti a saját egészségét, vagyis betartja a cukorbetegek számára előírt diétát. Ennek ellenőrzésére a vércukorszint átlagot veszik figyelembe.

vercukor_korhaz.jpg
Az OEP által támogatott cukorbetegek csak akkor kaphatnak ingyen inzulint, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek. Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a cukorbetegnek nem szabad semmilyen önveszélyeztető műveletet végrehajtania, ami leginkább abban testesül meg, hogy mit eszik és iszik. A cukorbetegek számára speciális étrend van előírva, amelynek a betartásával tartósan csökkenthető a vércukorszint. Azok a cukorbetegek, akik támogatást szeretnének az inzulin vásárlására, be kell tartaniuk a feltételeket.

A diéta betartását és a vércukorszint kontrollban tartását, úgy ellenőrzik, hogy vércukorszint átlagokat kérnek be. Azért átlagot, és nem egy-egy mérést használnak, mert az egyes mérések eredményei nagyban függnek attól, hogy milyen időpontban mérik a vércukorszintet. Az OEP háromhavi vércukorszint átlagot vesz számításba, ami tulajdonképpen eldönti, hogy a következő három hónapra kap-e valaki inzulin támogatást, és ha igen, akkor milyen mértékűt.

 Az OEP csak korlátozott  mennyiségben tudja támogatni a cukorbetegek kezelését, illetve az inzulint. Ezért meghúztak egy értékhatárt, amelyet figyelembe vesznek a támogatás odaítélésekor. Ha valakinek a háromhavi vércukorszint értéke 8% alatt van, akkor támogatást kap a különböző költséges kezelésekre, így az inzulinra is. Az értékhatáron belül, a cukorbeteg a drágább analóg inzulinból előre meghatározott, az orvosa által javasolt mennyiséget kap, amiért neki nem kell fizetnie. Az analóg inzulin jobb életviteli lehetőségeket biztosít a cukorbetegeknek, amit tanulmányok és kutatások is igazolnak. Többek között a hipoglikémia, vagyis a túl alacsony vércukorszint kialakulásának a kockázatát is csökkenti.

Azok a cukorbetegek, akiknek a negyedéves vizsgálat során 8% fölötti a vércukorszint átlaguk, nem, vagy csak kis mértékben kapnak támogatást. Az OEP által kérvényezhető résztámogatások nagyban függnek attól, hogy eddig milyen értékei voltak a betegnek, illetve, hogy mennyivel lépte át az értékhatárt. Ilyenkor lehetőség van kérvényezni, hogy fele részben finanszírozza az OEP az inzulint, ami még mindig jobb, mint a semmi. De lehetőség van arra is, hogy régebbi típusú, vagyis olcsóbb kezelést kérvényezzen a beteg, amely a humáninzulin általi támogatást jelent. Az analóg inzulinok előtt a cukorbetegek ezt használták, tehát egy működőképes inzulinról van szó, de tény, hogy az új típusú inzulinok hatékonyabbak.

 

Forrás: macosz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://macosz.blog.hu/api/trackback/id/tr556840155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása