Cukorbetegként nézesse látását évente, hogy elkerülje a szemészeti szövődményeket!

HTML

Több, mint 1000

A cukorbetegség szövődményeként évente több mint 1000 ember veszíti el látását Magyarországon. Rendszeres szűrővizsgálattal a probléma időben felismerhető, látásuk megmenthető lenne.

Ingyenes szűrések országszerte

A térképre kattintva megtudhatja, hol végeztethet ingyenesen látásvizsgálatot.

mo_250.jpg

További információ: 06 70 385 17 26
Hívható hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 óra között

Regisztráció a következő email címen lehetséges név, cím, telefonszám és a cukorbetegség kezdetének megjelölésével: regisztracio@optikazrt.hu
Rendezvényeink

November 10. Vasárnap (9:30 - 16:30)
Cukorbetegek Budapesti Egyesületének 25. évfordulója “Éljünk együtt jól a cukorbetegséggel”
Lurdy Ház

November 17. Vasárnap (10:00 - 18:00)
Egy Csepp Figyelem Világnap 
SYMA csarnok

November 24. Vasárnap (9.00 - 16.30)
Diabetes Világnap 
Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 23.

MACOSZ

Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége.


ecsf.png

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Szlovákiai tudósok megoldást találtak a cukorbetegség gyógyítására

2014. október. 28.

A kis szlovákiai laboratórium nagy sikerrel büszkélkedhet, hiszen amennyiben a klinikai vizsgálatok is jóváhagyják, találmányukkal egy olyan megoldás születik, amellyel a tudósok szerint a páciensek egy lépéssel megszabadulhatnak a betegségtől.

inzulintermelés.jpeg

A Szlovák Tudományos Akadémia tagjai olyan mikrokapszulákat fejlesztettek ki, amelyek a transzplantációt követően képesek megújítani az inzulin termelődését az emberi szervezetben, ahogyan az az egészséges embereknél is működik.

„A tesztelés akár két-három évig is eltarthat, viszont amennyiben minden rendben fog működni, sikerünk lesz, amiről már most meg vagyunk győződve” – nyilatkozta Filip Rázga, a tudósok egyike.

Forrás: macosz.hu

Szólj hozzá!

Az OEP vércukorszint mérés alapján ad támogatást az inzulinra

2014. szeptember. 12.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csak abban az esetben ad teljes mértékben támogatást az inzulinra, ha a kérvényező cukorbeteg, nem veszélyezteti a saját egészségét, vagyis betartja a cukorbetegek számára előírt diétát. Ennek ellenőrzésére a vércukorszint átlagot veszik figyelembe.

vercukor_korhaz.jpg
Az OEP által támogatott cukorbetegek csak akkor kaphatnak ingyen inzulint, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek. Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a cukorbetegnek nem szabad semmilyen önveszélyeztető műveletet végrehajtania, ami leginkább abban testesül meg, hogy mit eszik és iszik. A cukorbetegek számára speciális étrend van előírva, amelynek a betartásával tartósan csökkenthető a vércukorszint. Azok a cukorbetegek, akik támogatást szeretnének az inzulin vásárlására, be kell tartaniuk a feltételeket.

Szólj hozzá!

Így okoz cukorbetegséget a munkahelyi stressz!

2014. augusztus. 18.

Arról már korábban is hallhattunk, hogy a stressz megnöveli a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, azonban egy új kutatás magát a folyamatot is végigkövette, rávilágítva ezzel az összefüggés okaira és a következményekre.

work_2332523b.jpg
A kutatás eredménye alapján a folyamat a következőképpen zajlik:
Először kisebb mennyiségű stressz keletkezik, ami eleinte a többségnél nem okoz problémát, sőt hatékonyabb, sőt adott esetben keményebb munkára, nagyobb koncentrációra ösztönöz. Ha viszont a stressz szint tovább növekszik egyre halványulnak a pozitív hatások, és erősödnek a negatívak. Ez egy hosszú távú folyamat, ami a krónikus stressz kialakulásához vezet. A krónikus stressz megemeli a kortizol szintet, ami hatással van a szervezet vércukorszintjének ellenőrzésére. Ezáltal nő meg a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázata, és így alakul ki sokaknál ténylegesen a betegség.

Szólj hozzá!

A diabétesz súlyos szövődménye a vakság

2014. július. 08.

A szerzett vakság leggyakrabban a cukorbetegség következményeként alakul ki. Nincs tünet, nincs fájdalom, de még csak homályos látás sem. Évente harmincezren vakulnak meg diabéteszes retinopátia miatt.

diabétesz-vakság.jpeg
Komoly probléma, hogy a cukorbetegség nem okoz azonnali látásromlást, sok esetben mikor már észlelhető a baj, túl késő a kezeléshez. A cukorbetegség fennállása után 8-10 évvel kezd kialakulni, de ez attól is függ, mikor fedezik fel magát a cukorbetegséget. Sajnos jellemző, hogy a betegek későn mennek orvoshoz, sokszor 4-5 év is eltelik, mire kiderül a diabétesz és gyakran a szemész veszi észre.

Szólj hozzá!

1500 cukorbeteg számára most ingyenesen elérhető a szemfenék vizsgálat!

Jelentkezzen, hogy ne maradjon le!

2013. november. 25.

A szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista és pupillatágítás nélkül érhető el. A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így mentesülnek a páciensek a pupilla tágítás kellemetlen folyamataitól. A kamera egy elsötétített helységben, az emberi szem számára nem látható infravörös tartományban végzi a vizsgálatot teljesen fájdalommentesen.

Az elkészült fényképeket a Semmelweis Egyetemen értékelik ki nemzetközileg képzett szakemberek klinikai orvosok felügyelete alatt. Mindez pedig most ingyenesen, beutaló és több hónapos várólista nélkül elérhető 1500 cukorbeteg részére! A páciensnek mindössze annyi a dolga, hogy felkeresse a legközelebbi optikát, ahol funduskamerás vizsgálatot végeznek. Várjuk jelentkezését!

Az ingyenes szűrés elérhető az előzetes regisztrációt követően az együttműködő optikákban.

Jelentkezni a regisztracio@optikazrt.hu email címen lehetséges a név, cím, telefonszám és a cukorbetegség kezdetének megjelölésével vagy 06 70 385 17 26 -os telefonszámon

Optika

Cím 

Gerő Optika

1165, Budapest, Veres P. utca 110

Rábabrill Optika

9300, Csorna, Mártyrok tere 1.

Junior Optika

5600, Békéscsaba, Széchenyi utca 2.

Szekrényes Optika

3200, Gyöngyös, Jókai M. utca 11.

Eszik Optika

6720, Szeged, Tisza Lajos krt. 75-

Kirst Optika

8000, Székesfehérvár, Kossuth utca 14. udvarház üzletközpont

Matók Optika

7100, Szekszárd,Széchenyi utca 28

Reider Optika

8200, Veszprém, Kossuth utca 5-7

Szörényi Optika

2310, Szigetszentmiklós, Bajcsy-Zsilinszki út 24

Fülöp Optika

9021, Győr, Baross utca 15

Fókusz Optika

3980, Petőfi Sándor utca 2

Trend Optika II

9700, Szombathely, Szavaria tér 1/g.

További információ: 06 70 385 17 26

Hívható hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 óra között

6 komment

Nézesse évente látását! reklámszpot

2013. november. 24.

Szólj hozzá!

Hevesi Tamásnak óriási lelki trauma volt, amikor megtudta, hogy cukorbeteg

2013. november. 18.

Szólj hozzá!

Nagy siker volt idén is az Egy Csepp Világnap!

Több mint 8 ezer ember vett részt a rendezvényen

2013. november. 17.

Ezen a  különleges napon számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája”- kóstolás várta a látogatókat idén is a Syma Rendezvényközpontban.

A rendezvényen egész nap zajlott az ingyenes szemfenék vizsgálat, miközben népszerű művészek és előadók szórakoztatták az érdeklődőket. Az idei fellépők között szerepelt Caramel, Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló - aki egy közös bemelegítést tartott délelőtt -, a Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Volt még ezen kívül Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával. 

2013-ban először az alapítvány szakmai programot is szervezett cukorbetegeknek, illetve azoknak, akik többet szeretnének tudni a diabéteszről. Többek közt szó esett a lehetséges cukorhelyettesítőkről, egészséges táplálkozásról, a legfrissebb tudományos eredményekről, a cukorbetegség pszichés terheiről és a sportról is. Egész nap lehetőség volt megszólítani és kérdezni a szakembereket, így mindenki személyesen is tanácsot kérhetett tőlük. 

Szólj hozzá!

Benkő Péter, színész rendszeresen jár szűrővizsgálatra

2013. november. 16.

Szólj hozzá!

Fehér Adrienn, énekesnő odafigyel a megelőzésre

2013. november. 14.

Szólj hozzá!